Ga naar inhoud

Hoe Trunkrs met geavanceerde software dagelijks tienduizenden pakketten bezorgt

Door: Kendra Rosier

In deze aflevering word je meegenomen in de wereld van Trunkrs. Hidde Stokvis, COO van Trunkrs, deelt zijn achtergrond, de uitdagingen en innovaties binnen zijn bedrijf en zijn visie op de toekomst van snelle en duurzame pakketbezorging.

Het verhaal achter Trunkrs

Trunkrs is een logistieke dienstverlener die zich onderscheidt door snelheid en kwaliteit. In tegenstelling tot traditionele spelers zoals PostNL en DHL, richt Trunkrs zich volledig op same-day delivery. Ze zijn gespecialiseerd in het bezorgen van verse en kwetsbare goederen, zoals vlees en maaltijden, en bedienen klanten die geen concessies willen doen aan snelheid of kwaliteit. Dit maakt Trunkrs de perfecte partner voor bedrijven die binnen één dag hun producten bij klanten willen hebben.

Van crowd delivery naar volledige software integratie

Hidde Stokvis vertelt hoe Trunkrs begon met het idee van crowd delivery, waarbij particulieren pakketten van anderen zouden meenemen tijdens hun dagelijkse ritten. Dit idee bleek echter niet aan te slaan bij webwinkels, waardoor Trunkrs zich snel moest aanpassen. Ze schakelden over naar een model waarbij ze samenwerken met externe vervoerders die gebruikmaken van routeplanningssoftware. Deze software zorgt voor een uniek netwerk, dat gericht is op het optimaliseren van routes en zo accuraat mogelijke levertijden presenteren, allemaal aangestuurd door geavanceerde software.

Innovaties in de Last Mile

Wat Trunkrs bijzonder maakt, is hun focus op technologie en data. Elke stap in het proces, van het ophalen van pakketten tot het afleveren bij de klant, wordt nauwlettend gevolgd en geoptimaliseerd. Zo worden routes dagelijks opnieuw berekend om de efficiëntie te maximaliseren en wordt er gebruik gemaakt van algoritmen die rekening houden met verschillende factoren, zoals de capaciteit van een voertuig en de omgeving. Dit zorgt ervoor dat Trunkrs niet alleen snel, maar ook duurzaam opereert.

De uitdagingen van elektrische bezorging

Met de komst van zero-emissiezones is duurzaamheid een belangrijk speerpunt geworden voor Trunkrs. Hidde vertelt hoe het bedrijf ambitieuze doelen heeft gesteld om tegen eind 2024 volledig emissievrij te opereren. Dit wordt bereikt door onderaannemers te stimuleren om over te stappen op elektrische voertuigen en door zelf een vloot van elektrische bussen in te zetten die worden verhuurd aan partners. Ondanks uitdagingen zoals de laadinfrastructuur en netcongestie, blijft Trunkrs vastberaden om hun missie te volbrengen.

Toekomstvisie: meer samenwerking in de logistiek

Hidde sluit af met een oproep tot meer samenwerking in de logistiek. Hij ziet veel potentie in het delen van middelen en data tussen verschillende logistieke dienstverleners om zo inefficiënties te verminderen en de sector duurzamer te maken. Hoewel dit een complexe uitdaging is, gelooft hij dat er een toekomst is waarin bedrijven meer gebruik maken van elkaars netwerken om de last mile echt te optimaliseren.

Over Trunkrs

Trunkrs is een innovatieve logistieke dienstverlener die zich richt op same-day delivery. Met een sterke focus op technologie en duurzaamheid, helpt Trunkrs bedrijven in Nederland en België om hun klanten snel en efficiënt te bedienen. Door hun unieke aanpak en geavanceerde software, zetten ze de standaard voor de toekomst van pakketbezorging.

Luister voor het volledige verhaal

Dit is slechts een glimp van het boeiende verhaal van Hidde Stokvis van Trunkrs. Om de volledige ervaring en alle ins en outs te ontdekken, nodigen we je uit om de hele podcastaflevering op Spotify te beluisteren.

Luister de podcast voor alle details.

Gerelateerde artikelen

Test of jouw bedrijf klaar is voor routeplanning
Rijd je routes met meerdere wagens en chauffeurs?
Rijd je routes vanuit meerdere depots?
Moet je lastig vervoerbare goederen verzenden? Denk aan grote goederen zoals banken of versproducten die verkoeld vervoerd moeten worden.
Is het belangrijk dat je goederen gekoeld vervoerd worden?
Zijn standaard vervoerders, zoals PostNL en DPD, te beperkt voor jouw bedrijf?
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!