Ga naar inhoud

Van groenteboer tot online succes: de reis van Pieter Duijs en ThuysVers

Door: Kendra Rosier
In deze aflevering word je meegenomen in de wereld van ThuysVers. Oprichter Pieter Duijs deelt zijn achtergrond, de uitdagingen en innovaties binnen zijn bedrijf en zijn visie op de toekomst van gezonde maaltijdbezorging.

Pieter Duijs, oprichter van ThuysVers, vertelt in deze podcast over zijn reis van groenteboer naar een succesvolle ondernemer in de wereld van online maaltijdbezorging. Opgegroeid in een familie met een rijke geschiedenis in de groentehandel, was het voor Pieter een logische stap om zijn passie voor gezond eten om te zetten in een onderneming. Wat begon als een bescheiden idee om Nederland gezonder en makkelijker te laten eten, groeide uit tot ThuysVers, een bedrijf dat gezonde kant-en-klaarmaaltijden direct bij de consument thuisbezorgt.

Het concept van ThuysVers

ThuysVers onderscheidt zich door maaltijden aan te bieden die voor 60% uit groenten bestaan. Pieter legt uit dat dit niet alleen een gezond alternatief biedt voor de traditionele kant-en-klaarmaaltijden, maar ook inspeelt op de behoefte van de moderne consument die steeds minder tijd heeft om te koken. De maaltijden worden vers bereid en geleverd op het door de klant gewenste moment, wat zorgt voor ultiem gemak.

De uitdagingen van groeien

Een belangrijke les die Pieter tijdens zijn ondernemersreis heeft geleerd, is het belang van een gefaseerde groei. Oorspronkelijk begon ThuysVers met leveringen in Amsterdam en breidde het zich langzaam uit naar omliggende gebieden. De uitdaging ontstond echter toen het bedrijf besloot om landelijk uit te breiden met behulp van externe bezorgdiensten. Dit leidde tot problemen zoals vertraagde leveringen en beschadigde pakketten, wat uiteindelijk de klanttevredenheid aantastte.

 

Na verschillende mislukkingen met externe bezorgpartners besloot Pieter om het heft in eigen handen te nemen. Dit deed hij door de bezorging binnenshuis op te zetten en zelf te gaan bezorgen. Hoewel een eigen wagenpark aanleggen nieuwe uitdagingen geeft binnen een bedrijf, heeft het meer voordelen dan nadelen. Als onderneming ben je bijvoorbeeld flexibeler doordat je minder afhankelijk bent tijdens de last mile en is er sprake van een hogere klanttevredenheid door het voldoen aan verwachtingen. Hij schakelde daarvoor zijn netwerk in en zorgde ervoor dat alle bestellingen tijdig werden geleverd, wat resulteerde in een betere klantbeleving en lagere kosten.

Innovaties en toekomstplannen

Naast de thuisbezorging van maaltijden heeft ThuysVers ook geïnvesteerd in innovatieve oplossingen zoals de ‘gezonde maaltijdenmuur’. Deze slimme koelkasten, geplaatst in kantoren, bieden werknemers de mogelijkheid om gezonde maaltijden te kopen zonder dat ze van tevoren hoeven te bestellen. Dit concept is gebaseerd op Pieter’s wens om gezonde voeding toegankelijker te maken voor iedereen, zelfs tijdens het drukke werkleven.

 

Op de vraag waar ThuysVers over vijf jaar staat, antwoordt Pieter vastberaden dat hij de standaard wil zetten voor gezonde kant-en-klaarmaaltijden in Nederland. Het doel is om het negatieve stigma rondom kant-en-klaarmaaltijden te doorbreken en te bewijzen dat gemak en gezondheid hand in hand kunnen gaan.

Over RouteLogic

RouteLogic is de softwarepartner van ThuysVers en helpt het bedrijf om de logistieke processen soepel te laten verlopen. Met de software van RouteLogic kan ThuysVers efficiënte bezorgroutes plannen en ervoor zorgen dat de klanten automatisch en goed geinformeerd worden over hun bestelling en hun maaltijden op tijd ontvangen. Dit partnerschap draagt bij aan de continue verbetering van de klantbeleving bij ThuysVers.

Luister voor het volledige verhaal

Dit is slechts een voorproefje van het inspirerende verhaal van Pieter Duijs en ThuysVers. Voor de volledige ervaring en alle details, raden we je aan om de hele podcastaflevering op Spotify te beluisteren.

Luister de podcast voor alle details.

Gerelateerde artikelen

Test of jouw bedrijf klaar is voor routeplanning
Rijd je routes met meerdere wagens en chauffeurs?
Rijd je routes vanuit meerdere depots?
Moet je lastig vervoerbare goederen verzenden? Denk aan grote goederen zoals banken of versproducten die verkoeld vervoerd moeten worden.
Is het belangrijk dat je goederen gekoeld vervoerd worden?
Zijn standaard vervoerders, zoals PostNL en DPD, te beperkt voor jouw bedrijf?
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!